П`ятниця, 2024-04-26, 2:02 AM
Вітаю Вас Гість | RSS

Наукова бібліотека
Донбаський державний технічний університет

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Наукова бібліотека ДонДТУ пропонує переглянути книжкову виставку 

"Вклонімося великим тим рокам...",

присвячену річниці визволення України від фашистських загарбників.

Переглядів: 379 | Додав: библиотека | Дата: 2016-11-03 | Коментарі (0)

Мандрівний по правам людини Docudays UА вирушив у щорічну подорож Україною, протягом якої завітає й до центральної бібліотеки Лисичанська.

17 жовтня стартував ХІІІ Міжнародний фестиваль по правам людини Docudays UA. Документальні фільми побачать мешканці 250 міст України.
Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації і розвитку документального кіно та підвищення рівня дотримання прав людини в Україні.
Організатором фестивалю в Луганській області є ГО «Кризовий медіа центр «Сіверський Донець» (м. Сєвєродонецьк), партнером фестивалю є дискусійний кіноклуб по правам людини Docudays UA, який діє в Лисичанській центральній бібліотеці.
Цього року фестиваль пропонує насичену програму стрічок, які порушують питання спільні як для України, так і для всього світу. Це потужні історії про міграційні процеси, про активізм, реабілітацію після війни, несприйняття іншості, бунтівний підхід до освіти. Загалом більше сорока найкращих стрічок України і світу.
Покази фільмів Мандрівного фестивалю по правам людини Docudays UA в Лисичанську відбудеться в центральній бібліотеці міста.

Запрошуємо Вас:
25 жовтня 15-00
«Каса Бланка»/ Александра Мацюшек / Польща, Мексика, Куба 2015/ 62’
26 жовтня 15-00
«ЯМАХА» / Іnna Omelchenko/ Russia 2015/ 38'
«Моріом» / Francesca Scalisi, Mark Olexa/ Швейцарія 2015/ 12'
«Колишні» / Olena Moskalchuk, Dmytro Burko /Україна 2015/ 11' ... Читати далі »

Переглядів: 409 | Додав: библиотека | Дата: 2016-10-25 | Коментарі (0)

Європейський день проти торгівлі людьми

18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

  Такий день необхідний для консолідації діяльності та підвищення рівня обізнаності з найдавнішим негативним феноменом – торгівлею людьми, особливо жінками і дітьми. Небайдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні – запорука успішної боротьби з цією проблемою. 

  Кабінетом Міністрів України від 24 лютого 2016 р. затверджено Постанову № 111 «Про затвердження державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року». Метою Програми є запобігання торгівлі людьми, підвищення ефективності виявлення осіб, які вчиняють такі злочини або сприяють їх вчиненню, а також захист прав осіб, постраждалих від торгівлі людьми, особливо дітей, та надання їм допомоги.

В Україні працює Національна гаряча лінія, за номером якої можна отримати безкоштовну консультацію з питань протидії торгівлі людьми.

 Номер телефону гарячої лінії:

 527 – з мобільного,

... Читати далі »

Переглядів: 424 | Додав: библиотека | Дата: 2016-10-18 | Коментарі (0)

   Цієї осені наш рідний

Донбаський державний технічний університет

святкує 59 річницю свого дня народження.

  За ці довгі роки університет пройшов шлях становлення і розвитку. Він має свою славну історію і значні трудові здобутки. В історії нашого університету виникали і труднощі. Але попри всі негаразди професорсько-викладацький склад, співробітники вишу зуміли вистояти та зберегти нашу Альма-Матер. Завдяки працьовитості, завзяттю та наполегливості університет виростив багато справжніх професіоналів і лідерів. Він продовжує гідно тримати надійний орієнтир на підготовку фахівців нової формації для промислової галузі нашої держави і за її межами.

  Колись у давнину, мандруючи світом, Григорій Сковорода писав: «Коли твердо йдеш шляхом, який почав, то ти щасливий». Бажаємо великій університетській родині – студентам, викладачам, співробітникам – впевнено йти вперед, в ногу з часом. Нехай наша Альма-Матер розвивається та підвищується якість її науково-освітнього процесу.

  Бажаємо нашому Університетові ще незліченну кількість десятиліть виконувати свою почесну місію підготовки кадрів високої кваліфікації для національної промислової галузі, а його дружній родині – професійного росту і прогресивного розвитку! Нехай талановитих студентів, які б стали справжніми професіоналами у своїй галузі, стає більше.

  Бажаємо викладачам, зважаючи на сьогоднішні обставини, виховувати молодь із високим почуттям патріотизму, л ... Читати далі »

Переглядів: 419 | Додав: библиотека | Дата: 2016-10-11

14 жовтня свято Покрови,

День Українського козацтва та

День захисника України

Наукова бібліотека ДонДТУ пропонує переглянути виставку "Історія українського козацтва", присвячену Дню захисника Вітчизни та Дню українського козацтва.

 

День захисника́ України свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом і неробочим днем.

   «Сила нескорених» — саме під таким гаслом —  українці вперше відзначали свято Дня захисника України 14 жовтня. ... Читати далі »

Переглядів: 439 | Додав: библиотека | Дата: 2016-10-10 | Коментарі (0)

 6 жовтня виповнюється 135 років від дня народження українського драматурга

 Івана Кочерги

 (1881 - 1952) .

     Він був одним із найцікавіших українських драматургів XX ст. Кочерга залишив сценічну спадщину, багату на естетичну і філософську думку. Людинолюб-мрійник і драматург-мислитель, який завжди сповідував незалежність мистецьких принципів, він, попри несприятливість доби, творив драматичну класику, що витримала найтяжче випробування — часом. Спадщина Кочерги — жива частина сучасної української культури. Ніщо творче не зникає безслідно, і кращі п'єси драматурга, як цеглинки, покладені ним у стіни храму українського мистецтва, спроможні витримати значний тиск часу і обставин.

Переглядів: 527 | Додав: библиотека | Дата: 2016-10-05 | Коментарі (0)

    Наукова бібліотека – це сучасний науковий, культурно-освітній, інформаційний центр, що забезпечує реалізацію потреб користувачів у одержанні найновішої інформації, одночасно формує інформаційну культуру майбутніх спеціалістів, які будуть працювати в принципово нових умовах інформаційного суспільства. 

30 вересня Донбаський державний технічний університет відзначив Всеукраїнський День бібліотек проведенням книжкового флешмобу під гаслом «Бібліотека – фундамент науки».

  Співробітники наукової бібліотеки, студентський актив та викладачі вишу вийшли на вулиці Лисичанська, щоб продемонструвати свою любов до читання та залучити до цього інших.

 Понад 100 книг, подарованих бібліотеці небайдужими до вишу-переселенцю містянами, було роздано школярам, майбутнім абітурієнтам, військовим, просто перехожим, які з великою вдячністю та подивом отримали такі несподівані та приємні подарунки! 

 

Переглядів: 423 | Додав: библиотека | Дата: 2016-10-04 | Коментарі (0)

 30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек 

Наукова бібліотека ДонДТУ пропонує переглянути виставку "Книга есть альфа и омега всякого знания, начало начал всякой науки", присвячену Всеукраїнському дню бібліотек

Бібліотеки - один з інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність в процесах збереження, накопичення і передачі людських пізнань. Вважається, що вперше аналоги сучасних бібліотек з’явилися ще близько 2,5 тис. років до нашої ери на Сході. Це були зібрані в одному з древніх вавілонських храмів міста Ніппур глиняні таблички на яких їх сучасники запам’ятали важливу для них інформацію для наступних поколінь. У Київській Русі перші бібліотеки стали відкривати після прийняття християнства. Це були церковні бібліотеки, серед яких у той час найбільшою вважалася заснована в 1037-му році князем Ярославом Мудрим бібліотека Софії Київської. У цій бібліотеці зберігалося понад дев’ятсот книг, що були виготовлені тоді виключно вручну. Для середньовіччя це була грандіозна праця і в подальшому в майстернях при Софійському соборі робилися книги, які увійшли в основу інших бібліотечних зібрань, наприклад, бібліотеки при Печерському монастирі, яка стала найбільшим з кінця ХІ століття центром культурного життя в Київській Русі.

Звичайно ж іноді книги безповоротно гинули в з ... Читати далі »

Переглядів: 417 | Додав: библиотека | Дата: 2016-09-30 | Коментарі (0)

Наукова бібліотека ДонДТУ пропонує переглянути віртуальну виставку "Стежками партизанської слави" до Дня партизанської слави. 

22 вересня - День партизанської слави України.

Цей день був заснований у зв'язку зі святкуванням 60-ї річниці існування підпільно-партизанського руху в Україні. Цей ювілей відзначали 22 вересня 2001 року. Президентським указом від 30 жовтня 2001 року цей день був призначений офіційним державним святом. 

        Це свято покликане висловити повагу до всіх захисників Батьківщини, які під час Другої світової війни боролися за свободу і мир в глибокому тилу. Партизани нерідко працювали в оточенні ворожих військ, при цьому не шкодуючи власного життя і не знаючи страху.

       В період Другої світової війни налічувалося близько 6200 партизанських угруповань та загонів. В них служили майже мільйон солд ... Читати далі »

Переглядів: 501 | Додав: библиотека | Дата: 2016-09-20 | Коментарі (0)

15 вересня в приміщенні НБ СНУ ім. Даля відбулося засідання ради методичного об'єднання бібліотек вищих навчальних закладів Луганської області на тему "Автоматизоване обслуговування читачів". На засіданні розглядались планові питання, поточні процеси роботи, обговорювалися нові державні стандарти України з інформаційної, бібліотечної та видавничої справи.

Переглядів: 393 | Додав: библиотека | Дата: 2016-09-19 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 9 10 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Block title

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz