Субота, 2024-04-20, 8:14 AM
Вітаю Вас Гість | RSS

Наукова бібліотека
Донбаський державний технічний університет

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

     Наукова бібліотека ДонДТУ пропонує перглянути виставку "Сійте в головах думи вольнії" до 160-річчя з дня народження Івана Франка. 

 

         Іван  Якович Франко (1856 - 1916) - знакова постать вітчизняної та  світової історії й культури.

     Поет, прозаїк, драматург, вчений, етнограф, фольклорист, історик, філософ, соціолог, економіст, журналіст, перекладач, громадсько-політичний діяч.

Народився 27 серпня 1856 року в селі Нагуєвичі, тепер Львівська область, в родині коваля. Навчався в Дрогобицькій гімназії, Львівському (філософський факультет), Чернівецькому та Віденському університетах.

Брав участь у роботі студентського  „Академічного гуртка" „Друг". За громадсько-політи ... Читати далі »

Переглядів: 517 | Додав: библиотека | Дата: 2016-09-06

  Шановний першокурснику! Із сьогоднішнього дня Ти - Студент. Прийми найщиріші вітання з початком нової ери Твого життя! Повір - це по-справжньому дивовижні і яскраві часи. Не пропусти знайомство з бібліотекою, де Ти дізнаєшся про правила користування бібліотекою, отримаєш необхідні підручники та зможеш скористатися електронним каталогом видань. Правильно підібрана література - одна із складових успішного освоєння майбутньої професії. Чекаємо на Тебе в Науковій бібліотеці ДонДТУ, яка розташована в будівлі Лисичанського гірничого технікуму (третій поверх). Бажаємо успіхів!!!

Переглядів: 417 | Додав: библиотека | Дата: 2016-09-05

       З 24 серпня в приміщенні бібліотеки ДонДТУ експонується виставка, присвячена до Дня незалежності Украіни.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 381 | Додав: библиотека | Дата: 2016-08-26

    ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

      24 СЕРПНЯ - це день незалежності України. Це свято передає дух патріотизму та гордості за свою націю, яка, пройшовши серйозні випробування , створила свою незалежну державу.Поступово країна стала частиною європейської спільноти й рівнопрвним членом міжнародних організацій.

     Прийнято вважати, що історія України розпочалася з часів Київської держави, заснованої в 9 столітті. Протягом декількох сторіч Княжа Русь була могутньою державою, однак у кінцевому підсумку вона розпалася на князівства.

     Наступним етапом становлення України було утворення Козацько-Гетьманської держави, яка проіснувала трохи більше одного століття. Потім про українську державність замовкли до 20 століття. Лише національний рух 1917 року, який активізувався під час Жовтневої революції, привів до створення УНР (Української Народної Республіки) та ЗУНР (Західно-Української Народної Республіки).

... Читати далі »

Переглядів: 405 | Додав: библиотека | Дата: 2016-08-23

       8 августа 2016 года в помещении Лисичанской ЦБС открылась фотовыставка "Здолаємо туберкульоз разом" заслуженного журналиста Украины Лермонтова В.Ю. под патронатом общественной организации "Суспільна служба правової допомоги". Фотовыставка пройдёт с 18 по 25 августа. Призываем всех не оставаться равнодушными к данной проблеме, проявить свою гражданскую позицию и приглашаем посетить предложенную экспозицию.

Переглядів: 360 | Додав: библиотека | Дата: 2016-08-19

     На фестивалі "З країни в Україну" у Лисичанську куратор майданчику "Відкрита бібліотека" Марина Лазаренко була вражена кількістю "читаючого люду" у місті, книги не встигали приноситись містянами, як в той же час опинялись в руках їх наступних власників! Люди дивувались, що їх можна було отримувати безкоштовно і не потрібно було повертати! Було приємно бачити усміхнені та здивовані почуття відвідувачів майданчику. Багато хто запитував, коли таке повториться знову))) Будемо не чекати на дива, а намагатись створювати самі собі такі культурні свята! Частина привезених в Лисичанськ цікавих книг була проштампована і передана до рук бібліотекарів центральної міської бібліотеки, де знову ж такі кожен бажаючий матиме можливість долучатися до культури, адже ж "Все починається з культури"!!!

Переглядів: 400 | Додав: библиотека | Дата: 2016-07-14

        Не пропусти яскравий симбіоз подій, який прийдеться до смаку як милому книголюбові, так й відчайдушному барду або рокеру! 
     8 липня в м. Лисичанськ відбудеться грандіозний фестиваль дружби «З країни в Україну». Це масштабний культурно-просвітницький фестиваль, мета якого - нагадати людям про те, яка у нас прекрасна країна, показати все те, чим вона унікальна, відкрити її нові грані й примножити любов до нашої Батьківщини.

      Програма фестивалю - це гармонійне поєднання цікавого відпочинку, духовного розвитку та здобуття нових знань. Це й майстер-класи народних ремесел, й демо-зона новітніх здобутків України, дитячі і юнацькі активні ігри, кінопокази найкращих зразків вітчизняного кінематографу, лекції для дорослих та дітей і, звісно ж, яскравий, драйвовий, феєричний вечірній рок-концерт!

     А однією з цікавих локацій фестивалю буде "Відкрита бібліоте ... Читати далі »

Переглядів: 395 | Додав: библиотека | Дата: 2016-06-14

   

       На сьогоднішній день енергозбереження та енергоефективність займають одну з ключових позицій у розвитку та економіці ринків споживчих послуг і матеріалів та є перспективним напрямом наукових досліджень. Використання альтернативних джерел енергії стає все більш популярним, особливо у світлі енергозберігаючих технологій.
     Саме цьому надзвичайно актуальному питанню присвячений бібліографічний покажчик «Енергозбереження, енергоефективність та альтернативні джерела енергії» (2011-2015 рр.) підготовлений науковою бібліотекою ДонДТУ.

Переглядів: 591 | Додав: библиотека | Дата: 2016-06-07 | Коментарі (0)

   

  У збірнику публікуються статті, які описують сучасні тенденції у металургії,  будівництві, галузях  електротехніки і радіотехніки та при розробці корисних копалин. Для  наукових співробітників, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів.

Переглядів: 515 | Додав: библиотека | Дата: 2016-05-30 | Коментарі (0)

      День вишиванки в Україні відзначається кожен рік в третій четвер травня. Запам'ятаймо цю дату. В 2016 році День вишиванки припадає саме на 19 травня.


      Вишиванки (вишиті сорочки) в наш час стильні і зручні, приємні на дотик, вони прекрасно доповнюють гардероб чоловіків і жінок самого різного віку. Дуже часто в наш час дівчата виходять заміж в вишиванках, це дуже гарно і економічно вигідно, адже вишиванки відносно дешеві за ціною, ніж інші речі. А ще можна вишити сорочку своїми руками, так вона стане навіть сильнім оберегом для себе чи рідної людини.В культурі мабуть кожного народу є певні речі, що повно і яскраво відображають його особливу національну традицію. Дуже часто ці речі мають цікаву давню історію, яку пам'ятає кожен і хоче зберегти для нащадків. В нас вишиванка (вишита лляна чи бавовняна) є саме такою історичною цінністю. Вишиванки мають давню історію в Україні і не тільки. Про історію вишиванок є безліч інформації в інтернеті взагалі й на Вікіпедії в тому числі.

      День вишиванки на 2016 рік є неофіційним святом. Воно покликане к ... Читати далі »

Переглядів: 417 | Додав: библиотека | Дата: 2016-05-19

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Block title

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz