Четвер, 2024-03-28, 3:29 PM
Вітаю Вас Гість | RSS

Наукова бібліотека
Донбаський державний технічний університет

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Березень » 13 » Актуальний як ніколи
7:10 PM
Актуальний як ніколи

Щорічно на початку березня відзначаються «Шевченківські дні», присвячені вшануванню пам’яті генія українського слова Тараса Григоровича Шевченка. І ДонДТУ приєднався до цих всеукраїнських заходів. Співробітниками наукової бібліотеки за підтримки відділу з організації набору студентів було організовано цікаву зустріч з невідомими широкому загалу фактами з біографії Кобзаря. Старший викладач кафедри Економіки й управління, доцент Вахлакова Вікторія Володимирівна розповіла присутнім на заході багато цікавинок з життя не тільки великого символу країни, а й просто людини, зі своїми рисами багатогранної особистості.

      

Ми знаємо офіційну біографію Тараса Шевченка зі шкільної програми, втім поза увагою залишаються цікаві факти із життя Кобзаря.Тарас Григорович брав участь у розписах Большого Театра в Санкт-Петербурзі як підмайстер-рисувальник, нині це приміщення консерваторії. 

Одиниці на той час могли похизуватися такою доброю освітою у Петербурзькій академії. Шевченко першим в Російській імперії отримав звання академіка гравюри.

У Тараса Шевченка є твори, які свідчать про його інтелект, який випереджав його сучасників. Він один із перших по-своєму переписав біблійні і античні сюжети.

Досить довго нам розказували, що Шевченко був майже затворником.

Але Тарас був веселий і товариський. У своєму щоденнику поет писав, що майже ніколи не залишався наодинці, щодня відвідував музеї, театри, прийоми.

Навколо нього часто збиралися жінки, він їм подобався своєю оригінальністю. Мав багато друзів, любив співати, був бажаним гостем і навіть дружбою на весіллях.

Ми звикли бачити його на зображеннях у книжках як старомодного дідугана в шапці.

Але то було зроблено з однієї світлини, де він вдягнув це, щоб підтримати людей з села, бо й сам був таким. Насправді художник одягався дуже модно, бо ж крутився у вищих колах Петербурга. Стиль Шевченка оцінили й сучасні художники костюмів. Виросло уже нове покоління сучасних українців, які духовно походять саме від Тараса Шевченка.

Шевченко – дуже поширене прізвище українців. У будь-якій соцмережі можна знайти тисячі і хтозна, може хтось із них є нащадком роду Тараса?

Улюблений напій Тараса - чай, а от із алкоголю - ром. Втім плітки про Шевченка-пияка - це повна нісенітниця. Про Тараса Шевченка можна знайти ще безліч маловідомих фактів, важливо, не забувати найголовнішого про чоловіка, який дотепер творить нашу націю.

Пропонуємо долучитися до свята Шевченка переглядом сучасних відеороликів за його творчістю та біографією. https://maximum.fm/ce-divovizhno-7-suchasnih-pisen-na-slova-shevchenka_n117016

Переглядів: 732 | Додав: библиотека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Block title

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz